Asumisterveysnäytteet - KVVY

Asumisterveysnäytteet

Asumisterveyteen kuuluvat yksityisten asuntojen ja julkisten tilojen terveydelliset olosuhteet. Teemme ilma- ja rakennusmateriaalinäytteistä mikrobiologiset tutkimukset.

Asumisterveyteen liittyvät tutkimukset ovat laboratorioissamme FINAS-akkreditoituja. Laboratoriomme noudattavat asumisterveystutkimuksissa STM:n asetusta 545/2015 sekä STM:n asumisterveysohjetta (2003:1) ja asumisterveysopasta (2009). Laboratoriomme ovat EVIRA:n hyväksymiä terveydensuojelulain (763/1994) mukaisia viranomaistutkimuksia tekeviä laboratorioita.

Henkilökunnallamme on pitkäaikainen kokemus sisäilma-, materiaali- ja pintanäytteiden asumisterveyteen liittyvistä tutkimuksista. Määritämme viljelymenetelmällä ilma- ja rakennusmateriaalinäytteistä bakteerien kokonaismäärän, aktinomykeettien ja sienten määrän. Sienet kasvatetaan MUA- ja DG-18 määritysalustoilla. Homesienet tunnistetaan mahdollisuuksien mukaan suku- ja lajitasolle asti. Tunnistamme yleisimmät asumisterveysoppaassa mainitut kosteusvaurioon viittaavat Aspergillus-suvun lajit lajitasolle asti. Rakennusmateriaalinäytteiden suoramikroskopointi kuuluu myös tarvittaessa tutkimukseemme.

Asiakas voi tilata laboratoriolta näytteenottajan sisäilmanäytteiden ottoon. Terveystarkastajat ja rakennusalan yritykset voivat tarvittaessa vuokrata laboratoriostamme 6-vaihekeräintä.

Ota yhteyttä:

Meija Kivisaari
Laboratoriopalvelut
Mikrobiologi (Pori)
Puh. 03 246 1273

Pia Sigvart-Mattila
Laboratoriopalvelut
Mikrobiologi (Tampere)
Puh. 03 246 1211


Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet muodossa: etunimi.sukunimi@kvvy.fi