Hyytelösammaleläin herättää kiinnostusta

Julkaistu: 22.08.2023
Kategoriat: Ajankohtaista, Asiantuntijat, Yhdistys

Vieraslaji hyytelösammaleläin on herättänyt kiinnostusta mediassa viime päivinä, ja KVVY Yhdistyksen ympäristöasiantuntija Kirsi Kuoppamäki on saanut ahkerasti vastailla toimittajien kysymyksiin. Havaintoja hyytelösammaleläimestä vieraslajit.fi-palveluun on tänä kesänä tullut viime vuotta huomattavasti runsaammin.

Vanajavesikeskuksen ja KVVY Yhdistyksen yhteistyössä toteutettavassa Vauhtia vesienhoitoon III- hankkeessa tutkitaan osana hanketta myös tätä mystistä eliötä ja sen käyttäytymistä ja leviämistä Suomen vesistöissä. Tavoitteena on kerätä lisää tietoa ja löytää tehokkaita keinoja hyytelösammaleläimen leviämisen ehkäisyyn.

Vanajavesikeskuksen ympäristökoordinaattori Heidi Kontio pitelee sylissään 21.8.2023 Hämeen linnan edustalla Hämeenlinnaseuran järjestämissä isosorsimotalkoissa löytynyttä hyytelösammaleläin-yhdyskuntaa. Kuvaaja: Eeva Einola, Vanajavesikeskus.
 

Jokainen voi osaltaan auttaa tutkimusta ilmoittamalla havainnoistaan vieraslajit.fi– sivustolle. Muista liittää ilmoitukseesi valokuva, jotta asiantuntijat voivat tarvittaessa tarkistaa havainnon.  Lue lisää hyytelösammaleläimestä ja sen torjumisesta:

https://yle.fi/a/74-20046156

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009797877.html

https://www.vanajavesi.fi/hyytelosammalelain-on-saapunut-hameeseen/

https://kvvy.fi/yhdistys/vvh/

Yläkuva: Eeva Einola, Vanajavesikeskus

Soita meille Soita meille