<? the_title(); ?> - KVVY

Kassit kutusoraksi -kampanja

KVVY tekee aktiivisesti virtavesien hoito- ja tutkimustyötä. Kassit kutusoraksi –kampanjan tavoitteena on laajentaa virtavesien hoitotyön rahoituspohjaa ja tarjota yrityksillä helppo tapa olla tukemassa paikallisia toimia.

Virtavesien ja taimenkantojen hoitotyöhön vuosittain käytettävät olevat varat ovat varsin pieniä. Rajalliset resurssit vaativat priorisoimaan kohdevesistöjä ja niissä tehtäviä toimenpiteitä. Esiselvitysten ja kunnostussuunnitelmien tekeminen onnistuu yleensä varsin helposti vesialueiden ja ELY-keskusten tuella, mutta varsinaisten kunnostusten toteuttaminen on usein kallista, mistä johtuen niitä tehdään vähemmän.

Kalastusalueet, osakaskunnat, kunnat ja ELY-keskus ovat olleet virtavesien ja taimenkantojen päärahoittajat. Viimevuosien aikana KVVY on saanut taloudellista tukea myös yksityisistä rahoituslähteistä, mikä on mahdollistanut uusien toimenpiteiden käynnistämisen.

Kassit kutusoraksi –kampanjan tavoitteena on laajentaa virtavesien hoitotyön rahoituspohjaa ja tarjota yrityksillä helppo tapa olla tukemassa paikallista työtä. Jo 500 euron panoksella on mahdollista istuttaa litra taimenen mätiä ja auttaa palauttamaan taimen niihin puroihin, joissa se ei enää luontaisesti lisäänny. 1000€ euron panoksella saadaan jo iso kuorma kutusoraa ja 2000€ panoksella esimerkiksi uusi tierumpu.

Kampanjan ensimmäinen sponsoriyritys on Lielahdessa toimiva Länsi Apteekki, joka lahjoittaa apteekin muovikassien myynnistä kertyvät tulot kummikohteensa Tampereen Pärrinkosken tilaa parantaviin toimiin. Rahallisen panoksen lisäksi virtavesien hoitotyöhön on mahdollista osallistua myös mm. tulemalla mukaan syksyn talkookunnostustapahtumiin.

KVVY kutsuu mukaan muita Pirkanmaalaisia yrityksiä virtavesien ja taimenkantojen hoitotyöhön Kassit kutusoraksi -kampanjan kautta.

Lisätietoja

Heikki Holsti

Kehityspäällikkö
Hankevastaava
Puh. 03 246 1259


Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet muodossa: etunimi.sukunimi@kvvy.fi
Soita meille Soita meille