<? the_title(); ?> - KVVY

Asumisterveysnäytteet

Asumisterveyteen kuuluvat yksityisten asuntojen ja julkisten tilojen terveydelliset olosuhteet. Teemme ilma- ja rakennusmateriaalinäytteistä mikrobiologiset tutkimukset.

Meillä on pitkäaikainen kokemus sisäilma-, materiaali- ja pintanäytteiden asumisterveyteen liittyvistä tutkimuksista. Määritämme viljelymenetelmällä ilma- ja rakennusmateriaalinäytteistä bakteerien kokonaismäärän, aktinomykeettien ja sienten määrän. Sienet kasvatetaan M2A- ja DG-18 määritysalustoilla.  Tunnistamme yleisimmät asumisterveysoppaassa mainitut kosteusvaurioon viittaavat homesienet suku- ja lajitasolle asti. Rakennusmateriaalinäytteiden suoramikroskopointi kuuluu myös tarvittaessa tutkimukseemme.

KVVY Tutkimus Oy:n laboratorio on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T064 (SFS-EN ISO/IEC 17025). Laboratoriomme noudattavat asumisterveystutkimuksissa STM:n asetusta 545/2015 sekä Asumisterveysasetuksen soveltamisohjetta IV 8/2016. Laboratoriomme ovat Ruokaviraston hyväksymiä terveydensuojelulain (763/1994) mukaisia viranomaistutkimuksia tekeviä laboratorioita.

Terveystarkastajat ja rakennusalan yritykset voivat tarvittaessa vuokrata laboratoriostamme 6-vaihekeräintä.

Ota yhteyttä:

Pia Sigvart-Mattila

Mikrobiologi
Puh. 03 246 1211


Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet muodossa: etunimi.sukunimi@kvvy.fi
Soita meille Soita meille