<? the_title(); ?> - KVVY

Tapahtumat ja ilmoittautuminen

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry (KVVY Yhdistys) järjestää erilaisia tapahtumia eri puolella Kokemäenjoen vesistön ja Karvianjoen vesistöaluetta. Lisäksi osallistumme sidosryhmien ja yhteistyöhankkeiden tapahtumiin.

Tapahtumiimme ilmoittaudutaan tapahtuman kuvauksen yhteydessä olevan linkin kautta.

Seuraa meitä myös Facebookissa!

Huomaathan, että ilmoittautuessasi yhteystietokenttä tulee täyttää, jotta saamme sinuun tarvittaessa nopeasti yhteyttä ja voimme lähettää lisätietoa tapahtumasta. Ilmoittautuminen on tärkeää, jotta osaamme varata riittävän määrän tarjoilua ja varmistua, että tapahtumalle varattu tila on sopiva tapahtuman osallistujamäärälle.

Vuoden 2024 tapahtumat

Tulevat tapahtumat 2024

 • 3.8. Kunnostustalkoot Pärrinkoskella klo 10.30 alkaen (Patamäenkatu 17, Tampere). Varaudu talkoisiin lämpimällä ja säänmukaisella asustuksella. Talkoot järjestetään yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa (Ympäristöministeriö/Kunta-Helmi-elinympäristöohjelma). Tarjoamme talkoissa tarvittavat varusteet ja työkalut. Yhteistyökumppaniemme avustuksella tarjoamme talkoolaisille myös juomat ja muonituksen. Ilmoittaudu mukaan tästä, jotta osaamme varata tarvittavan määrän talkooeväitä. Tervetuloa talkoisiin!
 • 7.8. Piilijoen, Sääksjärven ja Kauvatsanjoen alueiden vesienhallintahanke järjestää yleisötilaisuuden klo 17-19 Kauvatsan seuratalolla (Yttiläntie 352 Kauvatsa). Tällöin esittelemme Piilijoen ja Puurijärven luotaustuloksien pohjalta tehtyjä havaintoja ja ehdotuksia alueen vesienhallinnan kehittämiseen. Ilmoittaudu mukaan viimeistään ma 5.8. tästä. Tapahtuma on maksuton ja kaikki alueen vesienhallinnan asioista kiinnostuneet ovat tervetulleita.
 • 10.8. Kunnostustalkoot Rapuojalla klo 10.30 alkaen (Huvilantie 46, Kangasalan Kuhmalahti). Varaudu talkoisiin lämpimällä ja säänmukaisella asustuksella. Tarjoamme talkoissa tarvittavat varusteet ja työkalut. Yhteistyökumppaniemme avustuksella tarjoamme talkoolaisille myös juomat ja muonituksen. Ilmoittaudu mukaan tästä, jotta osaamme varata tarvittavan määrän talkooeväitä. Tervetuloa talkoisiin!
 • 17.8. Kunnostustalkoot Koronjoella klo 10.30 alkaen (Virrat, osoite tarkentuu myöhemmin). Varaudu talkoisiin lämpimällä ja säänmukaisella asustuksella. Tarjoamme talkoissa tarvittavat varusteet ja työkalut. Yhteistyökumppaniemme avustuksella tarjoamme talkoolaisille myös juomat ja muonituksen. Ilmoittaudu mukaan tästä, jotta osaamme varata tarvittavan määrän talkooeväitä. Tervetuloa talkoisiin!
 • 21.8. Jämijärven pohjavesiretki klo 16–20. Tapahtumassa kuullaan mm. pohjaveden muodostumisesta ja suojelusta sekä Jämijärven VPK:n ja Vesiosuuskunnan toiminnasta. Tutustu tapahtuman ohjelmaan täältä. Aloitus Jämi Areenan pihasta (Jämintie 655), josta lähtee bussikuljetus klo 16 kohti Uhrilähdettä. Seuraavana kohteena on Perhepuiston uimaranta, jonka jälkeen palaamme Jämi Areenalle ja kävelemme Soininharjun näkötornille.  Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Ensimmäiset 50 ilmoittautunutta mahtuvat bussikuljetukseen. Ilmoittaudu 16.8. mennessä tästä tai puhelimitse numerossa 050 569 5003. Tervetuloa!
 • 31.8. Kunnostustalkoot Jäähdyspohjan purolla klo 10.30 alkaen (Paavolantie 544, Virrat). Varaudu talkoisiin lämpimällä ja säänmukaisella asustuksella. Tarjoamme talkoissa tarvittavat varusteet ja työkalut. Yhteistyökumppaniemme avustuksella tarjoamme talkoolaisille myös juomat ja muonituksen. Ilmoittaudu mukaan tästä, jotta osaamme varata tarvittavan määrän talkooeväitä. Tervetuloa talkoisiin!
 • 7.9. Kunnostustalkoot Myllyojalla klo 10.30 alkaen (Taipaleentie 137, Kangasalan Sahalahti). Varaudu talkoisiin lämpimällä ja säänmukaisella asustuksella. Tarjoamme talkoissa tarvittavat varusteet ja työkalut. Yhteistyökumppaniemme avustuksella tarjoamme talkoolaisille myös juomat ja muonituksen. Ilmoittaudu mukaan tästä, jotta osaamme varata tarvittavan määrän talkooeväitä. Tervetuloa talkoisiin!
 • 21.9. Kunnostustalkoot Kyyniojalla klo 10.30 alkaen (Rounionkatu 63, Nokia. Niittystenpolun eteläpuolelle jäävä uomaosuus). Varaudu talkoisiin lämpimällä ja säänmukaisella asustuksella. Tarjoamme talkoissa tarvittavat varusteet ja työkalut. Yhteistyökumppaniemme avustuksella tarjoamme talkoolaisille myös juomat ja muonituksen. Ilmoittaudu mukaan tästä, jotta osaamme varata tarvittavan määrän talkooeväitä. Tervetuloa talkoisiin!

Menneet tapahtumat 2024

 • 6.7. Kunnostustalkoot Vuohenojalla klo 11 alkaen (Leivon leipomo, Keihäskatu 8, Tampere). Varaudu talkoisiin lämpimällä ja säänmukaisella asustuksella. Tarjoamme talkoissa tarvittavat varusteet ja työkalut. Yhteistyökumppaniemme avustuksella tarjoamme talkoolaisille myös juomat ja muonituksen. Ilmoittaudu mukaan tästä, jotta osaamme varata tarvittavan määrän talkooeväitä. Tervetuloa talkoisiin!
 • 12.6. klo 15-17 kosteikkotapahtuma Vaissin tilalla Keuruulla. Paikka: Lehdon lintutorni, Lehdontie 137, Keuruu. Saat kuulla kuinka kosteikkoja suunnitellaan, toteutetaan, rahoitetaan ja mikä on niiden merkitys. Pääset tutustumaan kesällä 2023 rakennettuun kosteikkokohteeseen. Tapahtumasta tuotetaan live-striimaus ELY-keskuksen YouTube-kanavalle, jossa voit esittää kysymyksiä ja tutustua kohteeseen myös etänä. Striimistä ei jää tallennetta. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen ELY-keskuksen ja Keski-Suomen vesistökunnostusverkoston kanssa. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita! Ilmoittaudu 6.6. mennessä tästä linkistä.
 • 6.6. Nummijärven alueen vesistökunnostus tutuksi! klo 16.30-19.30 Kauhajoen Nummijärvellä (Seurantalo Salakari, Nummijärventie 385, Nummijärvi). Kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen. Tule kuulemaan ja keskustelemaan Nummijärven alueen ja koko Karvianjoen yläosan valuma-alueen vesiensuojelusta, paikalla Pyhäjärvi-instituutin ja KVVY Yhdistyksen asiantuntijat. Tapahtuman ohjelma löytyy täältä. Ilmoittaudu viimeistään 31.5. tästä linkistä.
 • 4.6. Vesi-ilta Ähtärissä klo 17–20 (Pirkanlinna, Lukiontie 3, Ähtäri). Kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen. Illassa esitellään Ähtärin reitin vesistösäännöstelyn kehittämisen esiselvitystyötä sekä tietopaketti, miten edetä kunnostustoimissa tehokkaasti. Illan aikana on auki myös hankeklinikka, jossa vesistöasiantuntijoilta saa apua vesistökunnostuksiin liittyvissä kysymyksissä. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin, tervetuloa mukaan! Tapahtumaan voi osallistua myös Teamsin välityksellä. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä. Tutustu illan ohjelmaan täältä. Tapahtuman Teams-linkki löytyy tästä.
 • 7.5. LuPi-klubin kokous klo 13-16 Parkanon kaupungintalolla valtuustosalissa (Parkanontie 37, 39700 Parkano). Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 13:00. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös Teams-etäyhteydellä. Muistathan ilmoittautua 5.5. mennessä tästä. Tervetuloa!
 • 23.4. Raakkuryhmän kokous klo 16:30–19:30 Hämeenkyrössä ammatti-instituutti Iisakin auditoriossa (Taitokuja 3, 39100 Hämeenkyrö). Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 16:30 ja varsinainen kokous alkaa klo: 16:45. Kokouksessa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen Lotta Mäkinen esittelee raakkujen poikaskasvatusta Karvianjoen alueella ja käydään tuttuun tapaan ajankohtaiset kuulumiset läpi. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös Teams-etäyhteydellä. Muistathan ilmoittautua 14.4. mennessä tästä. Tervetuloa!
 • 18.4. klo 16:45-19:00 keskustelutilaisuus Hyyrynojan vesistö- ja valuma-aluekunnostuksien mahdollisuuksista Keuruulla. Paikka: Hotelli Keurusselkä (Keurusseläntie 134, Keuruu) Tapahtuma alkaa kahvitarjoilulla klo 16:45 ja varsinainen ohjelma alkaa klo 17. Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan vesistökunnostamisenmahdollisuuksista esimerkkinä Hyyrynoja. Ilmoittaudu 11.4. mennessä tästä linkistä. Tapahtumaan voit osallistua myös Teamsin välityksellä tästä linkistä. Tervetuloa!
 • 8.4. Kyrösjärven ryhmän kokous klo 16:30-19:30 Röyhiön kylätalolla (Karpanperäntie 5, 39430 Röyhiö). Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 16:30 ja varsinainen kokous alkaa klo: 16:45. Kokouksessa KVVY Yhdistyksen Kaisa Kätkävaara esittelee Heinilammenojan tulevaa vesistökunnostusta ja käydään tuttuun tapaan ajankohtaiset kuulumiset läpi. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös Teams-etäyhteydellä. Muistathan ilmoittautua 4.4. mennessä tästä. Tervetuloa!
 • 10.4. Piilijoen, Sääksjärven ja Kauvatsanjoen alueiden vesienhallintahanke järjestää yleisötilaisuuden klo 17-20 Kauvatsan seuratalolla (Yttiläntie 352 Kauvatsa). Aiheena on Piilijoen ja Kauvatsanjoen vesienhallinnan haasteet. Tilaisuudessa esitellään mm. ratkaisumahdollisuuksia tulvien vaivaamien alueiden vesienhallintaan ja käsitellään tulvien syitä perustuen alueella tehtyihin uomien luotauksiin. Ilmoittaudu mukaan viimeistään ma 8.4. tästä linkistä. Tapahtuma on maksuton ja kaikki alueen vesienhallinnan asioista kiinnostuneet ovat tervetulleita.
 • 20.3. Jämijärven alueen vesienhallintatilaisuus klo 16.30 alkaen (Jämijärven Luontokeskus, Sormelantie 77, 38800 Jämijärvi). Tapahtuma alkaa kahvitarjoilulla klo 16:30 ja varsinainen tilaisuus alkaa klo 17. Tilaisuudessa esitellään Jämijärvelle tehtyä vesistökunnostuksen esiselvitystä sekä kuullaan ja keskustellaan vesistökunnostamisesta. Tapahtuman koko ohjelma on ladattavissa tästä linkistä. Ilmoittauduthan tapahtumaan 12.3. mennessä tästä. Tervetuloa!
 • 5.3. Tule tutustumaan kosteikon rakentamiseen! Työnäytös Jokimaan kosteikolla klo 15 -16.30. (Vesilahdentie 1006, 37310 Tottijärvi). Tapahtumassa päästään seuraamaan kosteikon rakennustöitä, paikan päällä myös asiantuntijoita, joilta voi kysyä lisää vesienhallinnasta ja kosteikoista. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua. Makkaranpaistoa ja kahvitarjoilu. Tilaisuuden järjestävät Pirkkavedet ja KVVY Yhdistyksen ja Vanajavesikeskuksen Vauhtia vesienhoitoon III-hanke. Tapahtuman kutsua saa jakaa. Tervetuloa!
 • 5.3. Karvianjoen alueen vesistökunnostus tutuksi!-tilaisuus Honkahovissa Honkajoella klo 16.30–19.30. (Pohjanmaantie 99, 38950 Honkajoki). Tilaisuudessa kuullaan Karvianjoen alueella vaikuttavien toimijoiden vesistökunnostustoimista ja suunnitelmista. Tutustu tarkemmin ohjelmaan täältä. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Kahvitarjoilu. Ilmoittautuminen päättynyt 26.2.. Paikan päälle voi myös tulla ilman ilmoittautumista, mutta ilmoittautuminen on tärkeää, jotta osaamme varata riittävästi tarjoilua. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan! Tapahtuman aineistot löytyvät täältä.
 • 30.1. Haittaako Ypäjän tulvat? -tilaisuus Tuottajain tuvalla Ypäjällä klo 17-20. (Koskentie 678, 32100 Ypäjä). Maanomistaja, tule jakamaan näkemyksesi viljelyn haasteista alueella. Keskustelutilaisuuden tarkoituksena on yhdessä miettiä ratkaisuja alueen vesienhallintaongelmiin. Tutustu tarkemmin ohjelmaan täältä. Tilaisuuden järjestää KVVY Yhdistys, Hämeen ELY-keskus, MTK Lounais-Häme ry, KIPSI-hanke ja Loimijoen alueen kunnat. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Kahvitarjoilu. Ilmoittaudu mukaan ylläolevan linkin kautta viimeistään perjantaina 26.1. (ilmoittautumisaikaa pidennetty)! Paikan päälle voi myös tulla ilman ilmoittautumista, mutta ilmoittautuminen on tärkeää, jotta osaamme varata riittävästi kahvia ja pikkusuolaista. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!