<? the_title(); ?> - KVVY

Kuukauden konkari

Yhdistyksemme juhlavuonna haastattelemme ja kuvaamme elämäntyönsä vesien- ja ympäristönsuojelussa tehneitä ihmisiä, jotka ovat eri tavoin olleet mukana KVVY:n toiminnassa.

Kemisti Sirpa Väntsi ryhtyi 1990-luvulla luomaan KVVY:n laboratoriolle laatujärjestelmää. Myöhemmin laboratoriomme johtajana hän vastasi lukuisten muiden laboratorioiden toimintojen yhdistymisestä KVVY:hyn. Eläkepäivillään Sirpa Väntsi muun muassa hoitelee hevosia 30 vuoden kokemuksella.

 

Limnologi Harri Westerling on KVVY ry:n legendaarinen johtohahmo, joka käytännössä loi yhdistyksemme toiminnan sen alkuvuosikymmenillä. Häntä on kiinnostanut kaikki luontoon liittyvä linnuista kaloihin.

 

Diplomi-insinööri Hannu Wirola perehtyi työtehtäviensä kautta erityisesti KVVY:n laboratorioon, jonka toimintaa hän seurasi ja osaltaan tuki olleessaan 25 vuotta yhdistyksemme hallituksessa. Wirola viihtyy eläkepäivillään muun muassa ravustuksen ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen parissa.

 

Useissa organisaatioissa työskennellyt merkonomi Mailis Suokas valittiin vuonna 1973 laittamaan KVVY:n toimistorutiinit ajan tasalle. Välillä rankaksi kokemansa työuran vastapainoksi hän on tykännyt matkustella ja lausua runoja eläkepäivilläänkin.

 

Kalabiologi Jukka Mankki muistetaan KVVY:ssä kalaosaston perustajana ja nykyisen Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n entisenä toiminnanjohtajana. Eläkepäivillään hän valokuvaa mieluusti luontoa, erityisesti kimalaisia.

 

Insinööri Jouko Oksjoki valitsi 1974 puolivahingossa ensimmäiseksi koulutuksen jälkeiseksi työpaikakseen vesiensuojeluyhdistyksen ja jäi sille tielleen. Eläköidyttyään jätevesiosaston johtajan paikalta hän on vaalinut yhdistyksen harrasteperinteitä kuten hiihtoa ja kalastusta.

 

Tekniikan lisensiaatti Hannu Nilsen siirtyi vuonna 1975 Vesihallituksesta hoitamaan Yhtyneitten Paperitehtaitten ympäristönsuojeluasioita. Eläkkeelle jäätyään hän on harrastanut muun muassa metsätaloutta, puukäsitöitä ja puhallinorkesterissa soittoa. Videokoosteessa tutustumme Nilsenin kotitalon ympäristön kasvillisuuteen ja kuulemme viereisen Lotilanjärven puhdistustoimista.

 

Sirkku Arminen houkuteltiin vuonna 1972 vesiensuojeluyhditykseen, jossa hän työskenteli laboranttina lähes 40 vuotta. Eläkkeelle jäätyään hän on järjestänyt yhdistyksen entisille työntekijöille yhteisiä virkistystapaamisia kuten keväisen torikahvittelun.

 

Kemistiteknikko Risto Leikas valittiin vuonna 1963 tutkimusapulaiseksi ottamaan näytteitä vesistöistä ja käynnistämään yhdistyksen omaa laboratoriota. Nyt 90-vuotiaana hän muistelee työuraansa ja harrastuksiaan henkilöhaastattelussa sekä siitä koostetussa videopätkässä.

 

Limnologi Reijo Oravainen ehti työskennellä KVVY ry:ssä nelisenkymmentä vuotta,  joista viimeiset parikymmentä vuotta yhdistyksen toiminnanjohtajana. Nyt eläkkeellä hän jatkaa rakkaita harrastuksiaan marjastusta, sienestystä sekä kalastusta.

Piipahdamme hänen kanssaan talvisilla kalaverkoilla Kangasalla.
Toisella videopätkällä Oravainen muistelee toimistotyövälineiden kehittymistä.

Soita meille Soita meille