Vesistökunnostusneuvonta - KVVY

Vesistökunnostusneuvonta

KVVY toimii paikallisten vesistökunnostajien apuna Pirkanmaalla vuosina 2016-2018 toteutettavassa Vauhtia vesienhoitoon –hankkeessa. Neuvontatyötä rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Asiantuntija-apua paikallistoimijoille

Vauhtia vesienhoitoon –hankkeen tavoitteena on tarjota maksutonta asiantuntija-apua vesistöjen kunnostusprosessin kaikissa vaiheissa suunnittelusta toimenpiteisiin. Paikalliset toimijat voivat kysyä neuvoa puhelimitse tai pyytää asiantuntijan paikan päälle keskustelemaan kunnostustarpeista.

Hanke myös järjestää työnäytöksiä, seminaareja ja erilaisia tapahtumia, joissa sekä jaetaan tietoa vesistökunnostuksista että tarjotaan toimijoille mahdollisuus verkostoitumiseen ja kokemusten vaihtoon.

Tule mukaan kunnostajien verkostoon!

Tavoitteena on, että hankkeen päättyessä vuoden 2018 lopussa Pirkanmaan vesialan toimijat kaikilla tasoilla käyvät aktiivista vuoropuhelua keskenään, tietoa ja ohjeita on helposti saatavilla ja vesistökunnostustoiminta on vireää. Tule mukaan rakentamaan paikallista kunnostajaverkostoa. Ilmoittaudu mukaan ilmoittautumislomakkeella. Verkoston oma nettisivusto on työn alla ja aukeaa syksyllä. Keskustelu on kuitenkin jo avattu facebookissa (@vesienhoitoKVVY). Käy tykkäämässä sivuista, niin saat paljon ajankohtaista tietoa vesiasioista! Voit myös lisätä oman kommenttisi muidenkin pohdittavaksi. Kaikkien panosta tarvitaan vesien hyvän tilan edistämiseksi!

Hanke tekee tiivistä yhteistyötä valtakunnallisen vesistökunnostusverkoston kanssa. Hankkeen vuoden 2017 päätapahtuma oli Tampereella kesäkuussa järjestetyt valtakunnalliset vesistökunnostusverkoston päivät. Vauhtia vesienhoitoon –hanke järjesti päivät yhdessä paikallisten ja valtakunnallisten kumppaneiden kanssa. KVVY järjesti päivien yhteydessä myös laitenäyttelyn, jossa oli mahdollista tutustua erilaisiin kunnostus- ja tutkimuslaitteisiin. Syksyllä on tulossa mm. virtavesitalkoita ja Kokkaa särkeä! -kurssi yhteistyössä Pirkanmaan Marttojen ja valtakunnallisen vesistökunnostusverkoston kanssa.

Hankkeen toimet vuonna 2016

Hanke käynnistyi elo-syyskuun vaihteessa Vesiviesti -melonnalla, vaikka hankepäätös Maaseuturahaston tuesta saatiin vasta joulukuun 2016 lopussa. Vesiviesti -melonnassa kaksi melojaa matkasi kajakeilla kolmessa viikossa Saarijärven latvavesiltä Meri-Poriin asti yli 400 km matkan. Matkan aikana vesistön tilaa havainnoitiin erilaisin mittauksin ja tutkittiin yhdessä yhdeksän koulun oppilaiden kanssa. Lisäksi syksyn aikana järjestettiin virtavesien kunnostustalkoita, luennoitiin kalastusalueiden kokouksissa ja neuvottiin useita paikallistoimijoita kunnostushankkeiden eteenpäin viemisessä.

 

 

Ota yhteyttä:

Satu Heino
Hankevastaava
Ympäristöasiantuntija
Puh. 03 246 1207

Heikki Holsti
Kalastotutkimukset
Limnologi
Puh. 03 246 1259

Ari Westermark
Kalastotutkimukset
Kalabiologi
Puh. 03 246 1218

Anna Väisänen
Biologiset tutkimukset
Biologi
Puh. 03 246 1253

Hanna Alajoki
Vesistötutkimukset
Ekologi
Puh. 03 246 1231

Marika Paakkinen
Vesistötutkimukset
Limnologi
Puh. 03 246 1268


Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet muodossa: etunimi.sukunimi@kvvy.fi