Tervetuloa uomakunnostusnäytökseen Punkalaitumen Takunkulmalle to 9.12. klo 10

Julkaistu: 01.12.2021
Kategoriat: Loimijoen alue

Tervetuloa tutustumaan peltoalueen kokonaisvaltaiseen vesienhallinnan tehostamiseen Punkalaitumen Takunkulmalle to 9.12. klo 10 (Poutalankulmantie 100). Peltoalueella tehdään ojan kunnostusta vielä harvemmin käytetyllä kaksitasokaivun menetelmällä. Tämä tarkoittaa rakennetta, jossa uoman keskellä on syvempi, ympäri vuoden vedellisenä pysyvän uoma, ja sen reunalla satunnaisesti veden alle jäävä tulvatasanne. Lisäksi uoman varrelle kaivetaan kaksi allasrakennetta ja kunnostetaan olemassa oleva laskeutusallas. Kunnostuksen tavoitteena on varmistaa peltojen hyvä kuivatus myös tulva-aikaan sekä viivyttää veden kulkua kiintoaineen ja ravinteiden pidättämiseksi ja eroosion hillitsemiseksi. Tulvatasanteet lisäävät myös luonnon monimuotoisuutta ja vähentävät pääuoman kunnostustarvetta jatkossa. Tehtävät kunnostustoimet on esitelty videolla https://youtu.be/qOyb4-_xagQ kohdassa 0:44-1:16.

Työmaa sijaitsee Punkalaitumen Takunkulmalla Poutalankulmantien varressa Vesilahdentieltä tultaessa vasemmalla puolella. Tilaisuudessa kohdetta esittelevät suunnittelija Timo Niemelä ja urakoitsija Kalle Jarttu. Lisäksi paikalla ovat kohteen maanomistajat ja ympäristöasiantuntija Satu Heino, joka on ollut mukana koko Nientenojan alueen suunnittelua tehneessä Loiku-hankkeessa ja nyt työnäytöksen järjestävässä Yhteistyöllä Loimijoki kuntoon II -hankkeessa (Loiku II).

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Saavuthan paikalle vain täysin terveenä ja huolehdit osaltasi koronaturvallisuudesta.

Glögi ja piparitarjoilu, tervetuloa!

 

Siirry tapahtuman sivulle kvvy.fi/uomakunnostusnaytos2021

Soita meille Soita meille